Een aperitief met vrienden, kinderfeest of familiediner in de tuin: in de lente is alles mooier! Al deze gezellige momenten verdienen een aangepaste tafeldecoratie. Om alvast in de sfeer te komen en meer kleur aan je tafel te geven, zijn dit alvast vier decoratieve ideeën met bloemen die heel eenvoudig zijn. Van bloemenvazen tot servetringen, volg de gids voor een perfect gedekte tafel!

Servetringen met bloemen

Al wat je nodig hebt zijn een paar verse bloemen, kaneelstokjes en reepjes raffia om originele servetringen te maken. Kies voor linnen of katoenen servetten in beige tinten. Leg de bloemen en de kaneelstokjes in het midden, knoop alles goed vast met raffia, en klaar! Bovendien zorgt de kaneel voor een interessant parfum wanneer je een rode Pineau des Charentes serveert.

XXL wijnglazen

Ga voor eenvoud met voorwerpen die je dagelijks gebruikt, zoals je XXL wijnglazen. Maak een wandeling in de tuin en pluk enkele tulpen of margrieten. Op het moment dat je de tafel wilt dekken, snijd de stelen er voor een deel af en bind de bloemen samen met een reepje raffia. Zo heb je mooie boeketjes die je enkel met wat water in je grootste wijnglazen moet plaatsen. Zet ze op tafel en klaar!

Gerecyclede bloemenvaas

Het is niet nodig om naar de glasbak te lopen om enkele lege flessen Pineau des Charentes van vorige winter te recyclen. Bedek enkele flessen met krijtverf : deze verf blijft perfect zitten op glas! Kies voor matte of metaalachtige pastelkleuren, of combineer de beide! Van zodra de verf droog is, plaats er één of twee bloemen in met lange stengels en plaats je compositie te midden van de tafel.

Drijvende bloemblaadjes

Wat is er eenvoudiger dan een wit rozenblaadje in een glas rode Pineau des Charentes te laten glijden? Het effect is spectaculair ! Je gasten voelen zich meteen welkom wanneer ze zo’n prachtig glas met contrasterende kleuren krijgen. Aarzel niet om ook met andere eetbare bloemen te experimenteren, zoals een paars viooltje in een glas witte Pineau des Charentes.

Author

marike