Red velvet cake

Ingrediënten

Voor de taart:
I 300 g bloem
I 300 g kristalsuiker
I 24 cl volle melk
I 2 eieren
I 120 g boter
I 1 eetlepel witte azijn
I 15 g bittere cacaopoeder
I 1 1/2 koffielepel vanille-extract
I 1 koffielepel natriumbicarbonaat
I 1 koffielepel rode kleurstof
I zout

Voor de vanilleglazuur
I 300 g roomkaas – type Philadelphia
I 250 g mascarpone
I 20 cl dikke verse room
I 110 g poedersuiker
I 1 koffielepel vanille-extract

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170°C. Giet de volle melk en de azijn in een kom en meng door elkaar. In de kom van de keukenrobot, vermeng de malse boter met de kristalsuiker. Voeg er de eieren aan toe, licht losgeklopt. Doe er het vanille-extract en de cacao bij. Voeg er vervolgens de melk en de bloem aan toe, in twee keer, beurtelings. Doe daar de rode kleurstof bij en eindig met het natriumbicarbonaat. Verdeel dit deeg over drie bakvormen. Wanneer je maar één bakvorm hebt, moet je drie keer na elkaar bakken. Zet de bakvorm gedurende 30 minuten in de oven. Laat afkoelen alvorens de taart(en) uit de bakvorm(en) te halen.
In de kom van de keukenrobot, vermeng de roomkaas met de mascarpone. Voeg er het poedersuiker en vanille-extract bij. Eindig met de verse room. Klop deze mix op tot een soort van slagroom.

Plaats een houder (in karton) onder de taart om handiger te werken. Neem de eerste taart en bedek met een dunne laag kersengelei en een laagje vanilleglazuur. Leg er de tweede taart bovenop, bedek opnieuw met een dunne laag kersengelei en vanilleglazuur en leg er de derde taart bovenop. Strijk de taart bovenaan en rondom in met vanilleglazuur. De taart moet volledig bedekt zijn met een dunne laag. Plaats 30 minuten in de koelkast. Bedek de taart opnieuw, nu met een dikkere laag glazuur, bovenaan en rondom, met behulp van een spatel. Versier de taart naar wens.