De barbecues zijn opgeborgen, de zwembaden geleegd: de zomer is nu echt voorbij. Maar het is nog veel te vroeg om nu al binnen te zitten. In de herfst is de natuur namelijk op zijn mooist. Met enkele praktische tips nodigen wij je uit om samen met vrienden te genieten van een hartverwarmende herfstpicknick.

1. Breng de glazen mee, maar verpak ze goed!

Om ook midden in de natuur te kunnen genieten van je Pineau des Charentes in je favoriete glas, wikkel je de glazen best in een servet. Die servetten zorgen na het uitpakken meteen voor de decoratie van de picknick. Pak voorzichtig elk glas apart in: plaats het aan de rand van het servet, wikkel die rond het glas tot het volledig bedekt is en stop de rest van de stof in het glas. Klaar!

2. Een kaasplank, bij de juiste temperatuur

Naast schitterende kleuren, zijn milde temperaturen een andere troef van de herfst. Dit is het perfecte seizoen om in open lucht te genieten van een assortiment kazen. Je hoeft niet te vrezen dat ze smelten of zacht worden. Vul de schotel aan met seizoensvruchten: gegrilde pompoen, druiven, gedroogde vruchten en noten. Dit zijn lekkere must-haves voor in de picknickmand.

3. Bij het dessert

Appeltaart met kaneel combineert fruitige smaken die aan de zomer doen terugdenken met de heerlijk kruidige geur die al van kerstmarkten doet dromen. Geen beter dessert voor je picknick tussen zomer en winter, dan deze taart.

4. Hou het warm

Geniet van dit hartverwarmend moment rond een gezellig vuurtje. Wikkel je in een poncho of een knus dekentje en zorg ervoor dat ook al je gasten er eentje hebben. Onmisbaar bij een gezellige babbel aan het vuur: een fles Pineau des Charentes natuurlijk!

Author

marike