Stel je voor: je hebt zin in een fris glas Pineau des Charentes, maar je hebt geen zin om thuis te zitten met dit fantastische weer. Wij hebben voor jou de perfecte oplossing! Trek erop uit, want we verzamelden de tien leukste terrasjes in Brussel om van een heerlijk glas te genieten…

1. Maison du Peuple

Op zoek naar sfeer? Daarvoor moet je bij Maison du Peuple zijn. Overdag geniet je van een zonovergoten terras, ‘s avonds tovert het café zich om in een ware danstempel.

Parvis de Saint Gilles 39, 1060 Saint-Gilles
www.cafemdp.com

2. Café Bota

Dat Pineau des Charentes en kruiden goed samengaan, wisten we al langer. Bij Café Bota kan je van beiden genieten: een Pineau puur met alle kruidige geuren van de Kruidtuin om je te vergezellen!

Koningsstraat 236, 1210 Sint-Joost-ten-Node
www.cafebota.be

3. La Terrasse

Aan de naam van deze bar hoeven we niet veel toe te voegen: weer of geen weer, op dit groene terras in het Jubelpark kan je al bijna 100 jaar (!) terecht.

Avenue des Celtes 1, 1040 Bruxelles
www.brasserielaterrasse.be

4. Café Novo

Bij Café Novo vindt iedereen zijn Pineau des Charentes! Wat staat er je te wachten? Een hip restaurant in hartje Brussel met een mediterrane look en gezellig terras.

Oud Korenhuis 37, 1000 Brussel
www.cafenovo.be

5. Stoemelings

Stoemelings, gelegen op het gezellige Londenplein, ontvangt je altijd met een stralende glimlach. Zet je neer en rust even uit terwijl je de bruisende drukte van de stad voorbij laat razen.

Londenplein 7, 1050 Elsene

6. Chupito

Zin in Zuiden? Op het terras van Chupito waan je je in het zonnige Spanje. Pineau des Charentes en tapas, waarom niet?

Brusselsesteenweg 2, 1500 Halle
www.chupito.be

7. Brugmann

Op zoek naar een klasseterras? Dan ben je bij Brugmann aan het juiste adres! In het hart van Brussel kan je even uitblazen in een groene oase van rust.

Brugmannlaan 52/54, 1190 Brussel
www.brugmann.com

8. Au Vieux Saint Martin

Een terras van topkwaliteit, daarvoor moet je bij Au Vieux Saint Martin zijn. Probeer je Pineau des Charentes eens uit met een verse seizoensgebonden maaltijd!

Place du Grand Sablon 38, 1000 Bruxelles
www.auvieuxsaintmartin.be

9. Au Grand Forestier

De oprichter van Au Vieux Saint Martin opende nog een tweede terras: omgeven door groen kan je hier op het moderne terras in Watermaal-Bosvoorde genieten van heerlijke maaltijden en de huiselijke sfeer.

Avenue du Grand Forestier 2, 1170 Watermael-Boitsfort
www.augrandforestier.be

10. The Grapevine

We sluiten onze lijst af met een gekende naam in de Europese wijk: The Grapevine. Ga je voor een Pineau des Charentes met Franse hapjes of liever met Italiaanse antipasti? Het kan allemaal!

Luxemburgplein 11, 1050 Elsene (Brussel)
www.the-grapevine.be

Author

marike