Gezelligheid is troef in Gent en dat ondermeer door de vele Pineau-tastische terrasjes! Maak jij binnenkort een citytrip naar het mooie Gent of ben je toe aan een leuke daguitstap? Dan weten wij alvast perfect waar je even tot rust kan komen, met een heerlijk glaasje Pineau des Charentes:

1. Mosquito Coast

De zomer kan je voelen bij Mosquito Coast! De bar staat volledig in het teken van reizen en straalt een superleuke vibe uit. Voor ons alvast een glaasje Pineau des Charentes.

Hoogpoort 28, 9000 Gent

2. Vooruit

Uniek, zo kan je het terras van de Vooruit wel noemen. De gekleurde stoelen en de groene muur langs de trappen zorgen voor een urban en uitermate zomers gevoel. Een pareltje, pal in de stad!

Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

3. De Oude Vismijn

Zei er iemand romantiek? Wie op het terras van De Oude Vismijn zit, kijkt uit over de Leie en kan naar hartenlust genieten van een glas Pineau des Charentes. Dit is genieten.

Rekelingestraat 5, 9000 Gent

4. Simon Says

Koffie, thee, … maar ook Pineau des Charentes! Simon Says is een populaire hotspot van de Gentenaars. Tijdens de warme zomermaanden kan het druk zijn, maar het terras loont serieus de moeite!

Sluizeken 8, 9000 Gent

5. De Stokerij

In De Stokerij kom je gezellig aperitieven en tafelen. Een beetje Gentse geschiedenis kan ons wel smaken, zéker als er Pineau des Charentes geserveerd wordt! 😉

Tichelrei 2A, 9000 Gent

6. ‘T Braemhof

‘T Braemhof bevindt zich niét in het centrum, maar voor dit terras wil je de Gentse agglomeratie gerust verlaten, toch?

Braemkasteelstraat 6, 9050 Gentbrugge

7. De Rechters

De Rechters: een gezellige brasserie aan de Sint-Baafskathedraal in Gent. Neem zeker een kijkje op de uitgebreide kaart, want hier kan je – naast het nippen aan een glaasje Pineau des Charentes – zeer lekker eten.

Sint-Baafsplein 23, 9000 Gent

8. STEK

STEK is een nieuwe koffie- en lunchbar nabij de Nederkouter en serveert ontbijt en lunch. Verder is kunst nooit ver te zoeken en bots je er op de leukste planten. Wij reserveren alvast een plek op het terras!

Nederkouter 129, Gent

9. Chaflo & co

Niet in het centrum van Gent, maar wel in de buurt: in Chaflo & Co kan je genieten van een (h)eerlijke bistrokeuken op een groen – en van tijd tot tijd zonovergoten – terras. Pineau des Charentes? Graag!

Dendermondesteenweg 336, 9070 Destelbergen

10. Du Progres

Voor een mooie prijs-kwaliteitsverhouding ben je bij Du Progres op de juiste plaats. Voor een gezellig terras, nog meer!

Korenmarkt 10, 9000 Gent

Author

marike