Quiche_01

Quiche met spinazie & brie


I  150g spinazie
I  150g brie
I  1 rol bladerdeeg
I  Een handvol cashewnoten
I  1 courgette
I  3 eieren
I  75ml room
I  Snufje tijm
I  Boter

BEKIJKEN
Zalm_01

Hapje van zalm & zure room


I  200g gerookte zalm
I  100g zure room
I  1 rode ajuin
I  1 viooltje

BEKIJKEN
Gambas_01

Chili gamba’s op de bbq


I  1 kilo gamba’s met schaal
I  3 eetlepels olijfolie
I  1 ½ eetlepel honing,
I 1 ½ eetlepel chilisaus
I  1 eetlepel limoensap
I  4 sjalotjes fijn gesneden
I  2 eetlepels gesneden peterselie
I  1 mespuntje vijf kruiden poeder

BEKIJKEN
Carpaccio_01

Carpaccio met champignons


I  300g rundscarpaccio
I  100g champignons
I  100g parmezaanse kaas
I  2 takjes verse basilicum
I  2 eetlepels kappertjes
I  sap van 1 citroen
I  1 dl olijfolie
I  peper & zout

BEKIJKEN
Gazpacho_01

Gazpacho van paprika


I  7 paprika’s
I  1 ui, fijngesneden
I  750 ml groentebouillon, afgekoeld
I  1 handvol basilicumblaadjes
I  Peper en zout
I  Olijfolie

BEKIJKEN
Aardbeienmousse

Aardbeienmousse


I  450 gr verse aardbeien
I  2 el suiker
I  360 ml volle room
I  2 el poedersuiker
I  12 kleine meringues

BEKIJKEN
Aspergepannenkoeken_01

Aspergepannenkoeken


I  200 gr bloem
I  ½ tl sodiumbicarbonaat
I  270 ml botermelk
I  1 ei, opgeklopt
I  50 gr boter, gesmolten
I  12 groene aspergetippen
I  200 gr zure room
I  200 gr gerookte zalm
I  Citroen
I  Peper
I  Olie

BEKIJKEN
Poulet croquant au four

Krokante kip in de oven


I  8 kippendrumsticks
I  25 g parmezaanse kaas
I  1 cup broodkruim (wit brood)
I  1 el uienpoeder
I  1 tl paprikapoeder
I  1/2 tl gemberpoeder
I  1 tl vleeskruiden
I  Peper & zout
I  2 el mosterd
I  30 g boter

BEKIJKEN
bruchettas

Lente bruschetta’s met radijsjes


I  1 ambachtelijk stokbrood
I  200 g feta
I  10 radijsjes
I  tuinkers
I  olijfolie
I  peper

BEKIJKEN
kaastaart

Mango-kaastaart


I  200 g speculooskoekjes
I  100 g gesmolten boter
I  4 blaadjes gelatine
I  1 rijpe mango
I  400 g roomkaas
I  100 ml room
I  6 el suiker
I  verse munt

BEKIJKEN
Vanille ijs

Vanille-ijs met warme rode vruchten


I  vanille-ijs
I  150 g rode vruchten (vb. frambozen en bosbessen)
I  1 tl rietsuiker
I  40 ml Pineau des Charentes rood of rosé
I  verse munt

BEKIJKEN
vijgen_01

Vijgen met rode Pineau des Charentes


I  12 vijgen
I  2 el honing
I  50 ml Pineau des Charentes rood
I  100 g sour cream
I  verse tijm

BEKIJKEN
tarteletjes_01

Tarteletjes met geitenkaas


I 2 grote uien, in fijne plakjes gesneden
I 50 ml witte Pineau des Charentes
I ½ el cassonade
I 2 el olijfolie
I 12 kleine takjes verse tijm
I 1 rol taartdeeg
I 150 g geitenkaas (bûche), in 12 plakjes
I 1 ei

BEKIJKEN
tacos 2

Taco’s met vis


I  1 tilapia-filet (ongeveer 125gr)
I  1 kleine rode ui, versnipperd
I  60 gr maïs
I  8 kerstomaatjes, in twee gesneden
I  1 el olijfolie
I  2 taco shells
I  ½ avocado, in sneetjes (optioneel)
I  Verse koriander (optioneel)
I  Salsa (optioneel)
I  Peper en zout

BEKIJKEN
Ratatouille

Ratatouille met vinaigrette


I 3 courgettes
I 1 aubergine
I 1 gele paprika
I 1 rode paprika
I 3 tomaten
I 1 klein flesje Pineau des Charentes azijn van Françoise Fleuriet

BEKIJKEN
_pate-Pineau-des-charentes_square

Paté rollades


I  Bladerdeeg
I  1 ei geel (om te doreren)
I  Paté
I  Bakpapier of beetje boter
I  Paprika- of cayennepoeder (optioneel)

BEKIJKEN
Scampi met pompoen

Scampi met pompoen


I  16 scampi’s, ongepeld
I  ½ butternut
I  400 g minigroenten, bv. wortel, courgette, asperge, kerstomaat, …
I  2 paksoibladeren, fijngesneden
I  2 sjalotten, fijngesneden
I  2 teentjes look, fijngesneden
I  1 limoen
I  300 ml room
I  100 g gember-lookboter op basis van 25 g gemberpuree, 25 g lookpuree en 50 g boter
I  200 ml Pineau des Charentes
I  peper en zout

BEKIJKEN