Tarteletjes met geitenkaas, tijm en uien gekarameliseerd in Pineau des Charentes

Paté rollades

Ingrediënten

12 tarteletjes

I 2 grote uien, in fijne plakjes gesneden
I 50 ml witte Pineau des Charentes
I ½ el cassonade
I 2 el olijfolie
I 12 kleine takjes verse tijm
I 1 rol taartdeeg
I 150 g geitenkaas (bûche), in 12 plakjes
I 1 ei

Bereiding

Warm de olijfolie op in een pan, doe er de uien bij en breng op smaak met een snufje zout. Laat ongeveer 20 minuten op een zacht vuur karameliseren, blijf voortdurend roeren totdat de uien zacht zijn. Doe er de witte Pineau des Charentes en de cassonade bij. Laat gedurende 10 minuten bakken, totdat de uien goudbruin zijn.

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij met behulp van een cookie-cutter (ca. 8cm doorsnee) rondjes uit het taartdeeg. Doe de rondjes taartdeeg op een beklede bakplaat. Let erop dat er genoeg ruimte tussen de rondjes blijft. Verdeel de uien over de rondjes taartdeeg en leg er een plakje geitenbûche bovenop. Garneer met een takje tijm. Klop het ei en bestrijk er de randen van de rondjes taartdeeg mee.
Laat ongeveer 25 minuten bakken in de oven, of totdat de tarteletjes mooi goudbruin en krokant zijn.

Serveer samen met : Pineau des Charentes wit of oud