Ratatouille met vinaigrette en granité van Pineau des Charentes

45 min bereiding

Ingrediënten

voor 6 personen

Ratatouille

I 3 courgettes
I 1 aubergine
I 1 gele paprika
I 1 rode paprika
I 3 tomaten
I 1 klein flesje Pineau des Charentes azijn van Françoise Fleuriet

Granité

I Suikersiroop: 5 cl water, 100 g suiker
I 10 cl witte Pineau des Charentes
I 5 cl sinaasappelsap
I 5 cl cognac
I 20 g citroenzeste
I 20 g sinaasappelzeste

Vinaigrette

I 6 lepels olfijolie
I 3 lepels Pineau des Charentes azijn
I zout
I peper uit de molen

Bereiding

Snij de groenten in blokjes van ongeveer 1 cm groot en bak ze apart met wat olijfolie. Hou de groenten knapperig en bestrijk ze met de Pineau des Charentes vinaigrette, laat verder sudderen.
Laat het water en de suiker koken, neem de pot van het vuur en voeg de andere bestanddelen van de Pineau granité toe. Meng deze allemaal onder elkaar en laat het geheel even rusten in de vriezer. Roer daarna regelmatig met behulp van een vork tot de granité een perfecte textuur heeft.

Afwerking
Voeg de ratatouille samen met de Pineau des Charentes vinaigrette en dresseer in een cirkel langs de granité. Smakelijk!