Mango-kaastaart met passievruchtsiroop en munt

Ingrediënten

I 200 g speculooskoekjes
I 100 g gesmolten boter
I 4 blaadjes gelatine
I 1 rijpe mango
I 400 g roomkaas
I 100 ml room
I 6 el suiker
I verse munt

voor de passievruchtsiroop:
I 3 passievruchten
I 1 el suiker

Bereiding

Verkruimel de speculooskoekjes in de keukenmachine en vermeng met de gesmolten boter. Verdeel het mengsel over een ingevette springvorm en druk goed aan. Zet in de vriezer gedurende 30 minuten.

Schil de mango en snij het vlees van de pit. Doe het vruchtvlees in een blender en pureer gedurende 30 seconden. Roer de roomkaas glad met de suiker en voeg de mangopuree toe.

Week de gelatine in koud water. Verwarm de room en los er de goed uitgeknepen gelatine in op. Laat eventjes afkoelen en roer geleidelijk door de kaasmassa. Verdeel het mengsel over de koekjesbodem en strijk glad. Laat op z’n minst 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast.

Voor de passievruchtsiroop, snijd de passievruchten doormidden en lepel er het vruchtvlees uit in de pan. Voeg 1 el suiker toe en laat het op een zacht vuur 3 minuten inkoken tot siroop. Laat afkoelen en zeef.

Haal de kaastaart uit de koelkast en werk af met passievruchtsiroop en blaadjes munt.