Aspergepannenkoeken

Ingrediënten

(Voor 4 personen)

I 200 gr bloem
I ½ tl sodiumbicarbonaat
I 270 ml botermelk
I 1 ei, opgeklopt
I 50 gr boter, gesmolten
I 12 groene aspergetippen
I 200 gr zure room
I 200 gr gerookte zalm
I Citroen
I Peper
I Olie

Bereiding

Verhit water in een kookpot en kook er de asperges 3 minuten in tot ze beetgaar zijn.
Doe de bloem, botermelk, boter, het ei en het sodiumbicarbonaat in een mengkom en klop tot een glad beslag.
Verwarm olie in een pan. Doe voor elke pannenkoek telkens drie aspergetippen in de pan en giet er een pollepel beslag over. Bak de pannenkoek totdat er bubbels aan de oppervlakte te zien zijn, draai hem dan om en bak nog twee minuten. Hou de pannenkoek warm in aluminiumfolie, herhaal het proces voor alle pannenkoeken.
Schik drie pannenkoeken op elk bord en leg er wat zalm bij. Schep er een lepel zure room op en werk af met wat verse citroen en peper.
Smakelijk!